Pellavatuotteet ja niiden hoito

Tuoteryhmä: Pellavaiset pussilakanat, tyynyliinat ja aluslakanat vauvoille sekä ekologiset kangaslautasliinat.

Huom! Pese uudet tuotteet aina ennen käyttöä.

Real Fabricin pellavalautasliinat ovat myös allergiatunnustuotteita
Vauvojen pellavavuodevaatteita saa kahdessa värissä beige ja kermanvaalea

Vauvojen pinnasänkykokoiset luomupellavasta valmistetut lakanat ovat GOTS-sertifioitua luomupellavaa ja kutistuvat ensimmäisessä pesussa n. 5 %. Kutistuvuus on huomioitu tuotteen valmistuksen aikaisessa mitoituksessa ja tuotteet ovat ompelun jälkeen hieman suurempia ilmoitetun lopullisen valmismitan osalta. Koko muotoutuu ensimmäisen pesun jälkeen.

Suosittelen pellavaisille vauvan lakanoille hajusteetonta nestemäistä pesuainetta oikein annosteltuna.

Liiallinen pyykinpesuaineen käyttö huonontaa ajan saatossa tekstiilien luonnollisia ominaisuuksia. Liiallinen pesuaine myös tuottaa liikaa vaahtoa ja huonontaa näin pesutulosta.

Käännä tekstiilit nurin aina ennen pesua ja pese samanväriset tekstiilit keskenään.

Pellavaisten tekstiilien kohdalla konepesun yhteydessä linkouskierroksia tulee pienentää. Tutustu oman koneesi asetuksiin ja siihen kuinka saat esimerkiksi madallettua linkouskierrosten nopeutta. Näin vältetään pellavaan tulevat pysyvät rypyt. Pellavaisten tekstiilien kohdalla pyykkikone on hyvä täyttää vain puolilleen, että tekstiilit peseytyvät ja imevät tarpeeksi vettä. Myös tällä vältetään pysyvät rypyt.

Pellavaiset Real Faricin tekstiilit voit pestä 60 asteessa, voit arvioida itse pesetkö tuotteet aina 60 asteessa vai onko silloin tällöin 40 riittävä, riippuen tuotteesta.

Jos tekstiileihin tulee tahroja, poista ne erikseen ennen pesua ja silitystä sappisaippualla tai Marseille-saippualla. Aurinko on tehokas tahrojen vaalentaja, joten voit ripustaa tekstiilit huoletta aurinkoon kesällä ja antaa auringon hoitaa tahranpoiston.

Pellavavuodevaatteet voit silittää halutessasi. Silitys tekee ajan saatossa pellavalle tyypillisen hieman kiiltävän pinnan. Silitys myös parantaa kankaan likaa hylkivää ominaisuutta. Silitä pellava aina nurjalta puolelta hieman kosteana tai höyryllä. 

Toisaalta, jos haluat pitää pellavan eläväisen pinnan luonnollisen ryppyisenä, sekin onnistuu.